Carthiel slår upp dörrarna

Advokatfirman Carthiel slår upp dörrarna den 20 september 2010.

Pressrelease:

Advokater lämnar Lindahl och startar egen verksamhet

Gustaf Cardelius, Niklas Carlbom och Daniel Thiel har nyligen valt att lämna Advokatfirman Lindahl för att starta en ny advokatbyrå i Stockholm med namnet Advokatfirman Carthiel AB.

Advokatfirman Carthiel kommer att erbjuda affärsjuridisk specialistrådgivning med fokus på företagsöverlåtelser och finansiering.

Vi har haft lärorika och intressanta år på Lindahl men känner att tiden nu är mogen för en ny utmaning. Vi vill skapa en ung advokatfirma som erbjuder samma spetskompetens som återfinns på de stora affärsjuridiska byråerna men tillhandahållen i ett format som är klientnära och med låga trösklar för att få tillgång till juridisk expertis snabbt och enkelt.

Vår ambition med en liten specialistbyrå är sålunda att vända oss till klienter som värdesätter personlig rådgivning kännetecknad av hög integritet och med krav på en effektiv och resultatorienterad handläggning.”

säger delägarna i ett gemensamt uttalande.

Gustaf Cardelius har tidigare varit verksam i Lindahls corporate finance-grupp. Han har en jur. kand. och en ekon. kand. från Stockholms universitet samt en Master of Laws från NYU School of Law. Han är sedan 2005 medlem i New York State Bar.

Niklas Carlbom har en jur. kand. från Stockholms universitet. Han har varit verksam i Lindahls corporate finance-grupp och har även erfarenhet av arbete som bolagsjurist på ett noterat bolag.

Daniel Thiel har tidigare arbetat i Lindahls bank- och finansgrupp. Han har en jur. kand. från Stockholms universitet och en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm.