Carthiel biträder Bloglovin’ vid förvärvet av Sverve, Inc.

Bloglovin’, som är den ledande social discovery-plattformen för bloggar och influencerfokuserat lifestyleinnehåll, har förvärvat Sverve som är den ledande teknologiplattformen för marknadsföring av s.k. influencers, Förvärvet av Sverve, som har mer än 25 000 aktiva influencers, möjliggör för Bloglovin’s 750 000 registrerade innehållsskapare att generera intäkter på sina bloggar och sin närvaro på social medier genom lokala och nationella kampanjer på sociala medier, samt utökar Bloglovin’s egna annonserbjudanden riktade till varumärken och mediabyråer.

Sverve kommer att döpas om till “Activate By Bloglovin’” eftersom plattformen kommer underlätta kontakterna mellan varumärken och Bloglovin’s stora kollektiv av 750 000 innehållsskapare.

Med över 8 miljoner aktiva användare och 750 000 registrerade bloggare är Bloglovin’ den perfekta platsen för mode-, skönhets- och lifestyleintresserade användare att upptäcka, konsumera och dela professionellt skapat innehåll från de främsta influencers från hela världen.

Bloglovin’ har biträtts av Advokatfirman Carthiel genom Gustaf Cardelius och av Gunderson Dettmer avseende amerikansk rätt.